Pirmdiena, 01-Jūl-2024, 6:16 AM
Sveicu Jūs Гость

Saits Par Kaķiem

Ieejas forma
Kalendārs
«  Jūnījs 2008  »
POTCPtSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Meklējums
Saita draugi

    Dienas bilde

Atpūta iekš - padomi.ucoz.lv
www.BANNERI.lv
Statistika

Onlainā vispār: 1
Viesu: 1
Lietotāju: 0
Mūsēja aptauja
Novērtē šo mājaslapu

Atbildēja: 284

Blogs

Galvenā » 2008 » Jūnījs » 4 » Spalvu kamoli
Spalvu kamoli
2:25 PM
Kaķim sevis kopšana ir ļoti nozīmīgs process, taču mēles raupjās struktūras dēļ daļa spalvu pieķeras pie tās, tiek norīta un nonāk gremošanas traktā, kur uzkrājas un saveļas kamolos. Lai no tiem atbrīvotos, kaķis sāk klepot un rīstīties , līdz kamols tiek izvemts. Tas ir dabisks process, taču tas mēdz būt nepatīkami gan kaķim , gan saimniekam.

Cīņa ar cēloni vai sekām.
Garspalvainajiem kaķiem spalvu kamolu veidošanās tendence ir lielāka, taču no šis problēmas var ciest visi kaķi, arī tie kas sirgs no dažādām ādas kaitēm, jo kaķis pastiprināti laizās  arī tad, ja viņam ir stress, blusas un niez āda. Daudz kas atkarīgs no tā  , kā un vai saimnieks rūpējas par savu mīluli. Ja garspalvainu kaķi regulāri ķemmē,mincis tādējādi tiek pasargāts no ši problēmas ,neļaujot viņam ilgstoši uzņemt pastiprinātu krītošo spalvu.
  Parasti spalvas, nonākot gremošans traktā , kopā ar barības masām tiek izvadītas no organisma. Taču , ja šo salaizīto spalvuir pārāk daudz, tās sakrājas kuņģī vai tievajās zarnās un dažkārt saveļas ( ne vienmēr un ne uz visiem kaķiem ). Lai no spalvu kumšķiem atbrīvotos, kaķis mēģina tos atvemt. Ja kaķis dzīvo ne tikai istabā bet iet arī ārā, uzēdot zāli , viņs veicina gremošanas trakta attīrīšanu. Istabas kaķim šādas iespējas lielākoties nav,  jo ne visi kaķi ēd zāli , ko saimnieks audzē speciālos podiņos uz palodzes. Tāpēc profilaksei vēlams iegādāties speciālu barību, kas veicina spalvu izvadīšanu no organisma.
 Kā šī barība iedarbojas ?
Specifiskajās barībās , kas tiek ražotas spalvu kamolu izvadīšanai vai šis problēmas profilaksei tiek pievienots palielināts škiedrvielu daudzums ( var būt pat desmit reizu lielāks nekā parastā barībā - piemēram , no 0,7% līdz pat 7 % )Barības formulas tiek ļoti rūpīgi sasmalcinātas, lai tās uzsūktu škidrumu zarnās  un veicinātu izkārnījumu apjoma palielināšanos - tādējādi tiek piesaistīti gremošanas traktā uzkrājušies spalvu kamoliņi un ar fekālijām izvadīti no organisma ārā.
 Kad dot speciālo barību ?
Ja kaķim ir patiprinātas problēmas ar spalvu ielaizīšanu, kādu no šīm speciālajām barībām var dot katru dienu, taču ne kā pamatbarību - tikai kā ceturto daļu no dienā nepieciešamās kopējās barības daudzuma. Speciālo barību var lietot arī tādos gadījumos, kad saimniekam tikai radušās aizdomas par spalvu kamolu veidošanos un parādās kādi no simptoniem :
  • kaķis sliktāk ēd
  • bieži atvemj spalvas
  • arī tad , ja kaķim ir ādas problēmas un sāk pastiprināti izkrist ādas apmatojums

Profilaksei šādu speciālo barību kaķim var dot arī spalvas maiņas pavasarī un rudenī. 
Caurskatīšanu: 3745 | Pielika: kittenslove | Reitings: 3.5/2 |
Tikai komentāru: 5
08-Mar-2024
5. Xcnzyl [Entry]
atorvastatin online buy <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg price</a> lipitor 80mg drug

16-Jan-2011
4. madara keze (kunka) [Entry]
[color=purple]man:) ļoti patīk ka kaķēni rotaļliet panem un sak speleties happy

11-Oct-2009
3. Oskars Apsvalks (caTToy) [Entry]
Visiem mīļajiem un burvīgajiem kaķiem un kaķēniem.Neaizstājama rotaļlieta visos bezpeļu dzīvokļos ,kuros dzīvo mūsu pūkainie un ne tik pūkainie mīluļi,kuriem tik ļoti patīk ļauties mednieka-tīģerēna instinktiem un uzbrukt medījumam, kas paslēpies slēpnī.Tam ir radīta rotaļlieta kaķiem''Slēpņu kaste'' apskati video šeit http://www.zip.lv/milulim

02-Jan-2009
2. kristine (kiska231) [Entry]
cik mīlīgs kaķēns cool smile

17-Sep-2008
1. Žaneta (Čixene) [Entry]
he,kopija manam Gogam. biggrin

Vārds *:
Email *:
Kods *: